Aktiviteter til bobilferie – Utfordringer og ferietips

Publisert av Bobilguide den

Med en bobil har man den store fordelen av at man er flyttbar og kan kjøre fra sted til sted med relativ enkelhet. Dersom du er ute etter en litt mer aktiv ferie eller ønsker å flytte litt rundt med bobil og caravan i sommer kan du sjekke ut noen av disse ferietipsene til aktiviteter i ferien.

Sammen med det norske nettstedet Truestory har vi laget en liste over noen av de mest populære og spennende aktivitetene du kan prøve i sommer. Vi har forsøkt å ta hensyn til både deg som reiser i bobil med familie, og dere som reiser som par eller alene.

Hva med å prøve rafting i sommer? Ta et avbrekk fra den komfortable bobilen og hiv deg uti en strykende elv, trygt ledsaget av en erfaren guide som loser deg igjennom stryk. Rafting kan tilbys over hele landet.

Rafting over hele landet /Truestory.no

Kanskje det er på tide å prøve noe helt nytt og unikt? Hva isåfall med å prøve «Floating«. En helt unik opplevelse hvor man flyter i saltrikt vann, nærmest vektløst.
Se for deg at du ligger helt stille. Det er ingen lyder, bevegelser eller tanker som forstyrrer deg. Du trenger bare å flyte, og la kroppen og sinnet finne et nytt nivå av ro. Saltet i vannet bidrar til at kroppen flyter uanstrengt, mens den stabile temperaturen i vannet gjør at man mister inntrykket av at man ligger i vann. Her kan man oppnå en halvbevisst tilstand, mellom våkenhet og søvn, og følelsen har blitt sammenlignet med å sveve i verdensrommet.

Floating – En helt unik og avslappende opplevelse /Truestory.no

Bytt ut bobilen en natt eller to med luksuriøs camping, også kalt «Glamping«. Her kan dere overnatte i vakre omgivelser og i store telt som er fullt utrustet for et komfortabelt opphold. Glamping tilbys mange steder, blant annet i Telemark eller Randsfjord.

Velt dere i luksuriøse telt med «Glamping» /Truestory
Perfekt for å unnslippe bobilen noen dager og nyte skogen /Truestory

Nyt god drikke og mat, du kan f.eks melde deg på Pizzakurs hos Pelton bar i Oslo, eller til ølsmaking hos tradisjonsrike Aass bryggeri i Drammen – Norges eldste bryggeri. Her får du en velsmakende aften hvor du kan nyte øl, historier og smaks tallerkener satt sammen av dyktige kokker.

Ølsmaking hos Aass bryggeri /Truestory
Ost & Vin smaking på Galopin Mathall /Truestory

Det finnes ett vell av spennende smaker man kan hilse på i sommer, hva kanskje med et kurs innen Gin?

Ginsmaking hos Svanen D.G.Æ.

Vakker kajakk tur på Voss. Du blir tatt med på en eventyrlig og unik reise blant majestetiske fjell i Nærøyfjorden og Aurlandsfjorden, hvor du får oppleve syn som kun er tilgjengelig med kajakk. I tillegg til å komme i kontakt med naturen, vil man gjennom denne naturopplevelsen også komme i kontakt med felles friluftsmennesker.

Kajakk tur med 2 overnattinger /Truestory

Escape Room er en morsom opplevelse for par eller hele familien hvor dere kun trenger initiativ og pågangsmot. Dere slippes inn i et rom og løser gåter med ledetråder og spor – før tiden er ute. Hold hodet kaldt og hjertet varmt. Lykke til!  

Prøv et morsomt og krevende avbrekk i ferien med et besøk innom Escape Room /Truestory

Opplev den norske naturen med en vakker safari i området du er. Det finnes mange safari-turer å velge mellom, fra moskus og hvaler, til ørner og elg. En fin anledning til å se naturen på nært hold med dyktige guider.

Finn din neste safari /Truestory

Det finnes ett vell av unike og spennende opplevelser og aktiviteter man kan oppleve fra bobilen i Norge i sommer, ta en titt på alle de flotte opplevelsene i nærheten av deg på Truestory.no

Besøk gjerne også Northsport.no – En sport og fritidsblogg med en rekke tips til aktiviteter og produkter for en aktiv fritid.