Internett i Bobil: Få god Wifi i bobilen og campingvogna

Publisert av Bobilguide den

Ett godt internett er et must – også i bobilen. Med disse produktene kan du få en god wi-fi dekning i bobilen og campingvognen mens du er på tur og camping.

Med mobilt bredbånd i bobilen eller campingvogna kan voksne og barn få med seg tv-serier, streame en film eller du kan ta med deg en PC og gjøre litt arbeid uten å måtte forlate bobilen eller tilkoble deg offentlig wifi.

Gode operatører for mobilt bredbånd i bobil for Norge er blant annet Telia eller Ice.

Flere datapakker tilgjengelig /Telia

Telia tilbyr dekningsgaranti og flere forskjellige datapakker med data rollover som betyr at ubrukt data blir overført til neste måned uten kostnad, noe som er praktisk dersom du ikke benytter ditt mobile bredbånd fullt ut alle måneder i året.

Mobil router for wifi med batteri /Telia.no

Du kan se pakkene og bestill mobilt bredbånd på Telia.no

Få internett med mobilt bredbånd fra f.eks ICE.no

Ice.no er en av de mest populære tilbyderene av mobilt bredbånd til båt, hytte og caravan i Norge. Her kan du velge den størrelsen du trenger, fra 7 GB til hele 300 GB i månenden, og man får halv pris de første seks månedene.

Med Smartrouteren fra ice kan du la barna i baksetet eller kompisen i passasjersetet bruke internett når dere er på veien. Med deres teknologi og unike dekning av hele 75 prosent av landarealet i Norge er valget enkelt for deg som er ute på veiene. Ice leverer stabile mobile internettløsninger for alle typer kjøretøy, inkludert lastebiler, campingvogner og servicebiler som har behov for å være på nett.

Smartrouteren kan også brukes i båt, hjemme eller på hytta. Ta med deg routeren og ha internetttilgang der du ferdes. 

Ice Mobilt Bredbånd – perfekt til hytte og bobil / ICE.no

Denne routeren er toppmodellen til ICE og er perfekt for bobil og bil-bruk med sin 12V kontakt og gode antenner som gir god internett dekning både i og utenfor campingvognen.

Hvis du velger “nesten ny” router når du bestiller så får du en tidligere brukt router som er kvalitetsjekket til en enda bedre pris. Les mer om “nesten ny” og de forskjellige mobile bredbånd løsningene hos Ice.no

Dekningskartet for mobilt bredbånd i Norge, plasserer du en antenne på taket økes dekningen betraktelig.

Dekningen for mobilt bredbånd er godt utbygget i Norge og spesielt for bobil – og caravanbruk. Langs veier og bebygde strøk kan du regne med god internett dekning, selv uten å bruke en utendørs antenne.

Kan man bruke Ice internett i utlandet?

Ja, Ice sitt mobile bredbånd fungerer i både Norge, Sverige og Danmark, og det koster ikke noe ekstra å bruke det mobile bredbåndet i disse landene.

For å ha internett i andre land vil offentlige tilgangspunkter kunne være en god løsning.

Mobilt bredbånd for jobb og fritid / Ice

Gratis Wifi og offentlige tilgangspunkter

Om du ikke ønsker din egen personlige internett-forbindelse så er det fremdeles fullt mulig å få internett i bobilen din. Ved å parkere nær såkalte “tilgangspunkter” kan du koble deg til offentlig tilgjengelig internett.

Dette kan være nær et kjøpesenter, en bensinstasjon eller en campingplass.

Sikkerhet ved tilkobling av offentlig wifi

Man skal ikke avfeie bekymringer omkring det å tilkoble seg et offentlig eller “usikret” nettverk, verken i Norge eller i utlandet. Via metoder som kalles MiM, snoking, sniffing, Ad Hoc og falske aksesspunkter mm, kan kriminelle få tilgang til din data og din informasjon.

Om man skal på utenlandstur med bobilen og du tror du vil tilknytte deg offentlig wifi underveis bør man benytte en såkalt VPN løsning. Denne krypterer trafikken som går imellom din enhet/pc og internett. Her kan du se løsningen til NordVPN, en av de mest kjente tilbyderene.

Lekker vinduet i bobilen? Se hvordan du kan montere nytt vindu i bobil selv eller les om aircondition til bobil og caravan.