Garasje til bobil – Storbilgarasjer for Bobil og Caravan

Publisert av Bobilguide den

Med en gjennomsnittlig utvendig høyde på omtrent 3 meter vil en vanlig garasje være for lav til en bobil eller caravan. Det finnes derimot andre gode alternativer til vinterlagring og garasje til bobil.

Med en dobbel-storbilgarasje får man muligheten til å kombinere en vanlig bilgarasje med en del til campingvognen eller bobilen. Man kan også velge blant flere andre alternativer, f.eks en carport eller en plasthall.

Hvis du er usikker på hva du ønsker kan nettsiden Garasjetilbud være en nyttig ressurs. Her kan du legge inn spesifikasjoner du ønsker og få tilbake uforpliktende forslag og pris fra flere garasjeleverandører.

Dobbel garasje med ekstra høyde

Stor og lang dobbelgarasje for bobil og bil med sadeltak/Garasjetilbud.no

En bobilgarasje gir et godt innemiljø til caravan og bobil om vinteren, og det finnes mange flotte alternativer som passer i forskjellige miljøer og høyden til en bobil.

Dobbelgarasje for bobil og bil med Pulpetak /Garasjetilbud.no

Det finnes flere modeller å velge imellom om man ønsker en tradisjonell garasje i treverk. Blant annet denne dobbelmodellen fra Karlshusgarasjene.

Dobbelgarasje for bobil og bil med skråtak /Garasjetilbud.no
Eksempel på frittstående garasje fra Igland /Garasjetilbud.no

ekstralys.no

Forskjellige tak til garasjen

Man kan velge blant flere forskjellige typer tak til garasjen, her er de tre vanligste typene – Velg den som best passer stilen til resten av huset.

Carport / Overbygg til bobil

Et alternativ til en garasje er et enkelt overbygg med tak eller carport. Her skjermer taket for nedbør og snø, mens sidene ofte står fri, men man kan også velge en carport hvor siden helt eller delvis skjermer bobilen.

Det finnes noen byggesett tilgjengelig, eller man kan få et uforpliktende tilbud fra flere garasjeleverandører på garasjetilbud.no

Velg isåfall annet og bruk beskrivelsen til å forklare at du ønsker tilbud på en carport til bobil.

Carport for bobil /wee
Du kan også velge å kle igjen siden på carporten med treverk /Wee

Plasthall

Et annet alternativ er å montere en større plasthall / plastgarasje til bobil og caravan. F.eks denne store hallen av 3-lags plast med en porthøyde på 3.05 meter fra P-Lindberg.no

Åpent leskur

Leskur med åpen front /P-Lindberg

Et leskur med åpen front er et annet, og litt rimeligere alternativ til lagring av høye bobiler og caravan. Le-skuret til f.eks P-Lindberg har stor lagringsplass som gjør den velegnet for å lagre andre ting med motor i tillegg til en bobil eller caravan.

Kan du bygge garasje til bobilen uten å søke?

Regelverket omkring søknadplikt til garasjer er myknet opp de senere årene og man kan ofte bygge en garasje uten å søke eller varsle nabo i disse tilfelle:

  • Når garasjen er 50 kvadratmeter eller mindre.
  • være minst 1,0 meter fra andre bygninger på din tomt.
  • være minst 1,0 meter fra nabogrensa.
  • ha mønehøyde på 4,0 meter eller mindre og gesimshøyde på 3,0 meter eller mindre (noen ganger er fasadene høyere enn enn disse målene. Dette skjer når bygningen er satt opp i skrått terreng, og måten mønehøyden og gesimshøyde måles på).
  • ikke brukes til beboelse eller overnatting.

Du har selv ansvar for å finne ut hva du har lov å bygge på eiendommen din. Enten det er garasje, carport, drivhus eller bod på inntil 50 kvm uten å søke og uten å varsle naboen.

Direktoratet for byggkvalitet har laget denne enkle guiden for å hjelpe deg med å finne ut av om du er søknadspliktig eller ei, og hvordan du kan sende inn en søknad om garasje.