Lei bobil i utlandet og reis på Bobilferie over hele verden

Publisert av Bobilguide den

En bobilferie er en perfekt feriemåte for å utforske et land fra veien på, ved å leie en bobil vil du ikke bare kunne spare på hotell og matutgifter underveis. Du vil også ha en større frihet til å kjøre dit du måtte ønske og bestemme din egen reiserute helt selv.

Fordeler med en bobilferie i utlandet

Hos AutoEurope kan du leie bobil over hele verden til rimelige priser, enten du ønsker å reise til Australia, USA, Canada, Afrika eller til og med Japan så har AutoEurope en enkel meny hvor man kan bestille ønsket bobil.

1. Du slipper å pakke om ofte

En av de største fordelene ved å velge bobilferie foran en storbyferie, leiebil eller vanlig hotellferie er at du slipper å pakke opp og ned eiendelene dine hver gang du skal videre.

2. Du kan lage mat

En stor fordel med en bobilferie er at du kan lage mat underveis og prøve ut lokale råvarer og oppskrifter. En annen fordel er at du sparer mye penger på å store deler av maten selv. Pengene du sparer på lunsj og kveldsmat kan du for eksempel bruke på å bestille litt finere middag og frokost på restauranter og kafeer underveis.

3. Ditt eget tempo

Du er ikke avhengig av å måtte rekke hoteller underveis og kan bestemme ditt eget tempo og sove på nærmeste campingplass. Toalettet er alltid tilgjengelig og om man ser noe fint på horisonten kan man stoppe og ta ut lenestolene.

Lei bobil på nett /AutoEurope

Bobilregler i utlandet?

Selv om de fleste land har trafikkregler man er vant til fra Norge kan det være noen lokale variasjoner. Auto Europe har laget denne nyttige oversikten over hvilke regler som gjelder i de forskjellige landene man kan leie en bobil.

Stort utvalg av bobiler til leie

Utvalget av hvilken bobil man kan leie vil avhenge av hvilket land man ønsker å reise til. Land i nord-amerika og europa vil ha tilgjengelige bobiler som vi nordmenn er vant til. Land som Botswana og Argentina derimot vil by på nye modeller som er tilpasset veiene og klimaet der de skal brukes.

Blar du litt ned på siden til Auto Europe kan du se forskjellige reisedestinasjoner og velge ett land. Lenger ned på disse sidene vil du kunne se tilgjengelige modeller man kan velge blant.


Bobilferie i USA og Canada

Mange tenker automatisk på USA når man nevner ordet bobilferie, og det er ikke så rart. USA er et stort og spennende land spekket med severdigheter og naturopplevelser.

I USA er bobilferie, simpelthen kalt RV’ing en populær aktivitet og det finnes en svært godt utbygd infrastruktur for å imøtekomme bobilturister over hele landet.

Hva med et bobil stopp i Mammoth Lakes Hot Springs?

Bobilferie i Australia

Utforsk verdens sjette største land og alt som Australia har å by på av både spennende geografi, mat, vin og dyreliv fra bobilen. Besøk Sydney og operahuset, kjør langs de flotte kystveiene mot Queensland i nord, eller besøk en av de over hundre vakre og stolte vingårdene i sør.

Ting å tenke på når du skal leie bobil i Australia

  • Book i god tid. Bobilferie er veldig populært i Australia og kjøretøyene blir raskt reservert.
  • Vær forberedt på å kjøre manuell girkasse.
  • Du kjører på venstre siden av veien i Australia.
  • Man må som oftest være 21 eller eldre for å leie en bobil.
Opplev Great Ocean Road og de 12 apostler

Severdigheter å se i Australia

Australia er et land som er full av severdigheter og store avstander. En bobilferie i Australia er derfor en ypperlig måte å frakte seg selv over de store avstandene landet byr på.

  • Great Barrier Reef. Det er kjent som verdens åttende underverk, er hjemmet til tusenvis av marine arter, over 340.000 kvadratkilometer stort og strekker seg 2000 kilometer langs kysten av Queensland.
  • Kjempemonolitten Uluru (Ayers Rock)
  • Vinsmaking i Borossa Valley som ligger en drøy times kjøring fra Adelaide og har mer enn 150 vingårder.

Bobilferie i Sør Amerika, Afrika, Japan og Europa

Auto Europe har et stort tilbud av reisedestinasjoner over hele verden, her har jeg bare nevnt Australia og USA, men det finnes utrolig mange tilgjengelige land som dette firmaet tilbyr bobilferie til. Nettsiden deres er i tillegg full av gode tips om de forskjellige reisemålene.

Lei bobil i hele verden /AutoEurope