Hvordan fjerne og forhindre muggen lukt i bobil

Publisert av Bobilguide den

En bobil er fantastisk – på et lite område sover, reiser, lager du mat, spiser og dusjer, gjerne i flere uker av gangen. Da er det ikke så rart at det begynner å lukte litt.

Litt lukt må man nesten regne med, men når lukten kommer frem som «muggen» og innestengt – og ikke ser ut til å forsvinne. Da må man gjøre tiltak for å bli kvitt lukten.

Her er noen tiltak for hvordan du kan bli kvitt – og forhindre muggen lukt i bobil og campingvogn og få et bedre inneklima, både «kjerringråd» og mer profesjonelle løsninger.MaxxFan de Luxe takventilator er det perfekte alternativ til en takmontert aircondition og kan monteres i standard 40×40 takluke. Gir bedre inneklima i bobil/Campingvogn, og kan brukes mens man kjører og når det regner.

MaxxFan Deluxe takventilator /Scandihills

Bakepulver til kjøleskapet.

Alle som har sniffet i et kjøleskap fra en eldre campingvogn – eller en hytte langs veien kjenner igjen denne litt udefinerbare lukten som bare sitter og sitter. Uansett hva man bruker!

Vel, prøv en halv kopp bakepulver og litt vann. Du vil lage en slags puré, som vil gi en dyp nedskrubb av hver krink og krok inni kjøleskapet.

Steng bakre ventiler når du kjører

Dette vil hindre at odør, veistøv og avgasser finner veien inn i bobilen, om du for eksempel har nede vinduene foran mens du kjører.

Kronings K2400 Aircondition med varmepumpe /Scandihills

Unngå tepper

Tepper kan sikkert høres ut som en god idé, eller ihvertfall som en komfortabel idé. Men her setter det seg alskens lukter som er vanskelige å fjerne.

Regelmessig rens vannsystemet

Det anbefales som minimum å rense vannsystemet 1-2 ganger i året, gjerne mer. Det finnes en rekke egne produkter til dette formålet. Et alternativ er vanlig klor.

2l klor og 4l vann pr 50l ferskvann i tanken. Start vannpumpen og åpne kranene til klorvannet kommer ut. La dette stå i 4 timer. Etter dette må du bytte ut alt vann og rense godt ved å også bruke vannpumpen.

For å fjerne avleiringer og kalk kan du bruke egne produkter til mer gjennomgående renseoperasjoner 1-2 ganger i året.

Husk uansett alltid å fjerne alt gammelt vann før du heller oppi nytt.

Luft ut lukter mens du lager dem

Enten det er matos eller andre kroppslige lukter er det viktig å lufte ut bobilen, spesielt under matlaging.

Siden kabinen er en tett og kompakt boks vil lukt fort sette seg i hver drink og krok, sørg derfor å alltid åpne ventiler og vinduer under matlagingen.

Rydd ut kjøleskapet og ha kontroll på maten

Rydd ut kjøleskapet og bli mer organisert i mathandelen, kast gammel mat før den begynner å lukte. Og kast mindre mat ved å bli mer bevisste på hva man kjøper inn. Ikke bare vil dette sørge for et ryddigere kjøleskap og mindre lukt, men det vil også hjelpe på matbudsjettet.

Rens kjøkkensluken

Over tid vil partikler fra mat feste seg i rørene, dette medfører grobunn for bakterier og er ofte en grunn til vond lukt.

Det finnes en rekke produkter som rensket opp sluken, har du ikke en for hånd kan du prøve med to spiseskjeer bakepulver, en kopp eddik og 4 kopper med kokende vann. Tilfør bakepulver og eddik føret, la dette stå litt og så rens med kokende vann.

Unngå muggvekst

Ikke bare lukter mugg vondt, men det kan også være skadelig for helsen. Mugg trives på fuktige og våte steder, som gjør kjøkken og baderom til naturlige tilholdssteder.

Heldigvis, kan du ved å ta noen forhåndsregler, enkelt unngå mugg.

Det enkleste og beste er å lufte ut underveis, slik fjerner du den fuktige og stillestående luften muggsoppen er så glad i. Sjekk også at du ikke har lekkasjer eller utvendige skader som kan lede til fuktinntrengning. Sørg også for at pakninger og tetninger er hele og ikke lekker.

Bygg dine egne lamper /Lampedeler.no

Vinterlagring

Benytt luftavfuktere før du parkerer bobilen for vinteren, og benytt gjerne også fuktfjerner/fruktsluker itilegg når bobilen står.

Vær flink til å fortsatt lufte ut og ha litt gjennomtrekk i bobilen igjennom vinteren, en slik enkel vedlikehold fjerner mye av den rå, mugne lukten man ofte kan oppleve i en bobil.

Lekker vinduet i bobilen? Se hvordan du kan montere nytt vindu i bobil og campingvogn selv, få Internett i bobil eller les om aircondition til bobil og caravan.0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *